Rūpinantis mityba, desertai ir saldumynai gali būti tikras iššūkis. Todėl norime pasidalinti paprastu ir tikrai vasarišku desertu: Chia pudingu su trintomis uogomis. Šis pudingas puikiai tinka ne tik kaip skanus užkandis ar desertas, bet ir kaip sotus pusryčių pasirinkimas.
Chia sėklos yra vertingas maistinių medžiagų šaltinis, pasižymintis dideliu omega-3 riebalų rūgščių, svarbių širdies sveikatai, kiekiu. Jos taip pat turi gausų kiekį skaidulų, kurios skatina gerą virškinimą ir padeda išlaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje. Be to, chia sėklos suteikia organizmui baltymų, antioksidantų ir daugybę naudingų mineralų, tokių kaip kalcis, magnis ir geležis, todėl jos yra puikus pasirinkimas siekiant pagerinti bendrą sveikatą ir energijos lygį.
Jogurtą sumaišykite su chia sėklomis ir saldikliu. Gerai išmaišykite, kad chia sėklos tolygiai pasiskirstytų.
Mišinį supilkite į sandarų indą ir palikite šaldytuve per naktį (arba bent 2 valandoms), kad chia sėklos išbrinktų ir susidarytų pudingas.
Paruoštą chia pudingo pagrindą sudedame į skaidrią stiklinę ar indelį bei ant viršaus dedame trintų uogų sluoksnį. Papuoškite pudingą šviežiu mėtos lapeliu.