Šios margos žiemos salotos tikrai papuoš šventinį stalą! Jos ne tik puikiai tiks prie šventinės vakarienės – salotas galite derinti ir prie kadieninių patiekalų kaip garnyrą. Salotas taip pat galite patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, pridėdami norimą baltymų šaltinį (vištieną, lašišą ar kt.).
Originalus receptas: Winter salad – Brittany Mullins
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Išmaišykite sviestinių moliūgų kubelius su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite 20-30 minučių, kol suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Atskirame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Kitas variantas – sudėti visus ingredientus į stiklainį ir suplakti, kad susimaišytų.
Į didelį dubenį suberkite žalumynus, ant viršaus dėkite keptus moliūgų kubelius, obuolių gabalėlius, pekano riešutus, granatų sėklas ir fetos sūrį.
Užpilkite sumaišytą salotų padažą ant salotų ir gerai išmaišykite. Salotas galite patiekti bendrame dubenyje arba išdėlioti porcijomis į lėkštes. Skanaus!