Pristatymas Klaipėdos mieste, Kalotėje, Klipsčiuose, Slengiuose, Ginduliuose ir Jakuose
Žiemos salotos

Žiemos salotos

EASY DAY
|
Atnaujinta: 2024-12-17

Šios margos žiemos salotos tikrai papuoš šventinį stalą! Jos ne tik puikiai tiks prie šventinės vakarienės – salotas galite derinti ir prie kadieninių patiekalų kaip garnyrą. Salotas taip pat galite patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, pridėdami norimą baltymų šaltinį (vištieną, lašišą ar kt.).

Originalus receptas: Winter salad – Brittany Mullins

Paruošimo laikas:
10 min
Viso:
40 min
Porcijų skaičius:
6

Reikės

– SALOTOMS
– 140 g
norimo salotų mišinio
– 50 g
skrudintų pekano riešutų
– 1/2
didelio obuolio, supjaustyto gabalėliais
– 75 g
trupinto fetos sūrio
– 80 g
granatų sėklų
– KEPTAM MOLIŪGUI
– 500 g
sviestinio moliūgo, supjaustyto kubeliais
– 1 v. š.
alyvuogių aliejaus
– Žiupsnelis
druskos
– Žiupsnelis
juodųjų pipirų
– PADAŽUI
– 120 ml
ypač tyro alyvuogių aliejaus
– baltojo balzaminio acto
60 ml
– 1 v. š.
medaus
– 1 skiltelė
česnako, smulkinto
– Žiupsnelis
druskos
– Žiupsnelis
juodųjų pipirų

Paruošimas

1 žingsnis

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Išmaišykite sviestinių moliūgų kubelius su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite 20-30 minučių, kol suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

2 žingsnis

Atskirame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Kitas variantas – sudėti visus ingredientus į stiklainį ir suplakti, kad susimaišytų.

3 žingsnis

Į didelį dubenį suberkite žalumynus, ant viršaus dėkite keptus moliūgų kubelius, obuolių gabalėlius, pekano riešutus, granatų sėklas ir fetos sūrį.

4 žingsnis

Užpilkite sumaišytą salotų padažą ant salotų ir gerai išmaišykite. Salotas galite patiekti bendrame dubenyje arba išdėlioti porcijomis į lėkštes. Skanaus!

Maistinė vertė

(vienai porcijai)
265
kcal
4 g
baltymų
22 g
riebalų
16 g
angliavandenių
Maistinė vertė apskaičiuota remiantis apytikslėmis ingedientų vertėmis. Vertė gali skirtis ir nuo naudojamų ingredientų, jų kiekio ar pakeitimų.