Pristatymas Klaipėdos mieste, Kalotėje, Klipsčiuose, Slengiuose, Ginduliuose ir Jakuose
Raugintų kopūstų salotos

Raugintų kopūstų salotos su burokėliais

EASY DAY
|
Atnaujinta: 2024-11-25

Šios raugintų kopūstų salotos – puikus pasirinkimas rudenį, kai norisi išnaudoti šviežias sezono gėrybes ir mėgautis lietuviškos virtuvės įkvėptais skoniais. Derindami burokėlius su raugintais kopūstais, pupelėmis ir alyvuogių aliejumi, pasigaminsite ne tik skanų, bet ir maistiniu požiūriu vertingą patiekalą.

Kalbant apie maistinę vertę, šios salotos išsiskiria ne tik raugintų daržovių nauda, kurią jau aptarėme ankstesniame straipsnyje. Burokėliai – puikus geležies šaltinis, svarbus kraujo gamybai ir energijos palaikymui, pupelės praturtina patiekalą augaliniais baltymais, užtikrinančiais sotumą ir energiją, o alyvuogių aliejus padeda organizmui įsisavinti riebaluose tirpius vitaminus.

Paruošimo laikas:
15 min
Viso:
iki 1h 15 min
Porcijų skaičius:
2

Reikės

– 100 g
burokėlių
– 100 g
raugintų kopūstų
– 50 g
pupelių
– 1 a.š.
alyvuogių aliejaus
– Žiupsnelio
druskos
– Žiupsnelio
pipirų

Paruošimas

1 žingsnis

Pupeles užmerkite vandenyje per naktį, kad jos išbrinktų. Jei naudojate jau virtas pupeles, nuplaukite jas ir eikite prie 3 žingsnio.

2 žingsnis

Išbrinkusias pupeles praplaukite ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu ir virkite, kol jos suminkštės (45-90 minučių).

3 žingsnis

Šviežius burokėlius sutarkuokite smulkia trintuve šiaudeliais ir sumaišykite su raugintais kopūstais.

4 žingsnis

Atvėsusias pupeles sumaišykite su burokėliais ir raugintais kopūstais.

5 žingsnis

Pagardinkite druska, pipirais bei alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Maistinė vertė

(vienai porcijai)
~130
kcal
~5 g
baltymų
~6 g
riebalų
~20 g
angliavandenių
Maistinė vertė apskaičiuota remiantis apytikslėmis ingedientų vertėmis. Vertė gali skirtis ir nuo naudojamų ingredientų, jų kiekio ar pakeitimų.