Pristatymas Klaipėdos mieste, Kalotėje, Klipsčiuose, Slengiuose, Ginduliuose ir Jakuose
Įdarytos paprikos „Helovino moliūgai“

Įdarytos paprikos „Helovino moliūgai“

EASY DAY
|
Atnaujinta: 2024-10-31

Ieškote įdomaus, linksmo ir sveiko Helovyno patiekalo? Šios baugiai smagios įdarytos paprikos su moliūgų veideliais – puikus pasirinkimas! Paprikas galite įdaryti naudodami savo receptą, o mes pasiūlysime kiek kitokį variantą.

Jei ieškote kitokių įdarytų paprikų receptų, turime kelis puikius pasiūlymus:

Paruošimo laikas:
20 min
Viso:
1 val
Porcijų skaičius:
4

Reikės

– 4
didelių paprikų
– 400 g
liesos maltos jautienos arba kalakutienos
– 185 g
virtų rudųjų ryžių (arba kitų kruopų)
– 1
vidutinio svogūno, smulkiai pjaustyto
– 2
česnako skiltelių, susmulkintų
– 1
vidutinės morkos, smulkiai tarkuotos
– 100 g
konservuotų smulkintų pomidorų
– 1 v.š.
pomidorų pastos
– 1 a.š.
džiovinto raudonėlio
– 1 v.š.
rūkytos paprikos
– Pagal skonį
druskos ir pipirų
– 100 g
tarkuoto sūrio (pvz., mozzarella arba cheddar)

Paruošimas

1 žingsnis

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Išpjaukite paprikoms viršutinę dalį su stiebeliu ir pašalinkite sėklas. Viršutines dalis pasilikite kepuraitėms.

2 žingsnis

Peiliu atsargiai išpjaustykite Helovyno veiduką ant kiekvienos paprikos. Sudėkite paprikas į kepimo indą.

3 žingsnis

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite pjaustytus svogūnus iki suminkštėjimo, tuomet sudėkite česnaką ir pakepkite dar minutę.

4 žingsnis

Sudėkite maltą mėsą į keptuvę ir kepkite, kol nebesimatys rausvos spalvos (apie 5–6 minutes).

5 žingsnis

Įmaišykite ryžius ar kitas kruopas, tarkuotas morkas, konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, raudonėlį ir rūkytą papriką. Troškinkite mišinį kol padažas sutirštės; pagardinkite druska ir pipirais.

6 žingsnis

Užpildykite kiekvieną papriką paruoštu mišiniu, pabarstykite sūriu bei uždėkite pirmame žingsnyje paruoštas kepuraites ant viršaus.

7 žingsnis

Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje apie 35 minutes. Nuimkite foliją ir kepkite dar papildomas 5 minutes, kad paprikos lengvai apskrustų.

Maistinė vertė

(vienai porcijai)
310
kcal
28 g
baltymų
16 g
riebalų
16 g
angliavandenių
Maistinė vertė apskaičiuota remiantis apytikslėmis ingedientų vertėmis. Vertė gali skirtis ir nuo naudojamų ingredientų, jų kiekio ar pakeitimų.