Pristatymas Klaipėdos mieste, Kalotėje, Klipsčiuose, Slengiuose, Ginduliuose ir Jakuose
Omletas su špinatais ir sūriu

Omletas su špinatais ir sūriu

EASY DAY
|
Atnaujinta: 2024-10-17

Pradėkite savo dieną energingai su šiuo lengvai paruošiamu omletu! Tai puikus pasirinkimas pusryčiams, kupinas baltymų, vitaminų ir mineralų, kad ilgiau jaustumėtės sotūs ir energingi. Šis patiekalas taip pat yra EASY DAY pusryčių meniu dalis.

Paruošimo laikas:
5 min
Viso:
10 min
Porcijų skaičius:
1

Reikės

– 3
kiaušinių
– Saujos
šviežių špinatų
– 30 g
tarkuoto sūrio (pvz., fetos, parmezano ar mocarelos)
– 1 v.š.
alyvuogių aliejaus arba sviesto
– Žiupsnelio
druskos
– Žiupsnelio
pipirų
– Šlakelio
pieno (nebūtina)

Paruošimas

1 žingsnis

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus arba sviesto. Sudėkite špinatus ir kepkite 1–2 minutes, kol jie suminkštės. Išimkite juos iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

2 žingsnis

Į dubenį įmuškite kiaušinius; jei norite, įpilkite šlakelį pieno. Gerai išplakite, kol masė taps vientisa, ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.

3 žingsnis

Toje pačioje keptuvėje įpilkite dar truputį aliejaus arba sviesto. Kai keptuvė įkais, supilkite išplaktus kiaušinius ir kepkite, kol kraštai pradės tvirtėti.

4 žingsnis

Kai omletas bus apkeptas apačioje, o viršus dar truputį skystas, suberkite ant viršaus jau paruoštus špinatus bei tarkuotą ar trupintą sūrį.

5 žingsnis

Perlenkite omletą per pusę ir kepkite dar 1–2 minutes, kol jis visiškai iškeps ir bus minkštas.

6 žingsnis

Atsargiai perkelkite omletą į lėkštę ir patiekite iškart.

Patiekimo idėjos: Šis gardus omletas puikiai tinka su šviežiomis daržovėmis, avokadu arba pilno grūdo duona.

Maistinė vertė

(vienai porcijai)
~300
kcal
20 g
baltymų
23 g
riebalų
4 g
angliavandenių
Maistinė vertė apskaičiuota remiantis apytikslėmis ingedientų vertėmis. Vertė gali skirtis ir nuo naudojamų ingredientų, jų kiekio ar pakeitimų.