Kol kas orai dar šilti, tačiau vėsūs rudens vakarai jau ne už kalnų. Be to, moliūgų sezonas atnešė tokį gausų derlių, kad jų pilna kiekvienoje virtuvėje! Išsivirkite švelnią ir šilkinę moliūgų sriubą, kuri ne tik sušildys, bet ir suteiks jaukumo ilgėjantiems rudens vakarams.
Paruošti šią sriubą yra tikrai nesudėtinga, todėl ją galės pasigaminti net ir tie, kurie neturi daug įgūdžių virtuvėje.
Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Į kepimo skardą dėkite kubeliais supjaustytą moliūgą, morkos griežinėlius, svogūnų ketvirčius bei česnaką. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir išmaišykite. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių, kol suminkštės.
Kol kepa daržovės, nuskuskite bulves ir virkite jas sultinyje apie 10-15 minučių arba tol, kol jas bus lengva pasmeigti šakute.
Iškeptas daržoves dėkite į puodą su sultiniu ir bulvėmis. Supilkite grietinėlę ir šiek tiek pakaitinkite sriubą.
Išjunkite ugnį, sutrinkite viską smulkintuvu iki vientisos masės.
Patiekite sriubą su skrudintomis moliūgų sėklomis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykite šviežiomis žolelėmis (puikiai tinka petražolės). Jei norite valgyti sočiau – galite pabarstyti kietuoju sūriu ar pagardinkite skrebučiais.