Pristatymas Klaipėdos mieste, Kalotėje, Klipsčiuose, Slengiuose, Ginduliuose ir Jakuose
Moliūgų sriuba su grietinėle

Moliūgų sriuba su grietinėle

EASY DAY
|
Atnaujinta: 2024-09-24

Kol kas orai dar šilti, tačiau vėsūs rudens vakarai jau ne už kalnų. Be to, moliūgų sezonas atnešė tokį gausų derlių, kad jų pilna kiekvienoje virtuvėje! Išsivirkite švelnią ir šilkinę moliūgų sriubą, kuri ne tik sušildys, bet ir suteiks jaukumo ilgėjantiems rudens vakarams.

Paruošti šią sriubą yra tikrai nesudėtinga, todėl ją galės pasigaminti net ir tie, kurie neturi daug įgūdžių virtuvėje.

Paruošimo laikas:
20 min
Viso:
apie 1 h 10 min
Porcijų skaičius:
5

Reikės

– 1 kg
moliūgo minkštimo
– 1
didelės morkos
– 3
bulvių
– 1
svogūno
– 2
česnako skiltelių
– 1/2 a.š.
druskos
– 1/4 a.š.
pipirų
– 1 a.š.
džiovinto čiobrelio
– 1 v.š.
alyvuogių aliejaus
– 750 ml
vištienos ar kitokio sultinio
– 100 ml
riebios grietinėlės
– Patiekimui
moliūgo sėklų, alyvuogių aliejaus, žolelių

Paruošimas

1 žingsnis

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Į kepimo skardą dėkite kubeliais supjaustytą moliūgą, morkos griežinėlius, svogūnų ketvirčius bei česnaką. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir išmaišykite. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių, kol suminkštės.

2 žingsnis

Kol kepa daržovės, nuskuskite bulves ir virkite jas sultinyje apie 10-15 minučių arba tol, kol jas bus lengva pasmeigti šakute.

3 žingsnis

Iškeptas daržoves dėkite į puodą su sultiniu ir bulvėmis. Supilkite grietinėlę ir šiek tiek pakaitinkite sriubą.

4 žingsnis

Išjunkite ugnį, sutrinkite viską smulkintuvu iki vientisos masės.

5 žingsnis

Patiekite sriubą su skrudintomis moliūgų sėklomis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykite šviežiomis žolelėmis (puikiai tinka petražolės). Jei norite valgyti sočiau – galite pabarstyti kietuoju sūriu ar pagardinkite skrebučiais.

Maistinė vertė

(vienai porcijai)
228
kcal
4.4 g
baltymų
10.8 g
riebalų
31 g
angliavandenių
Maistinė vertė apskaičiuota remiantis apytikslėmis ingedientų vertėmis. Vertė gali skirtis ir nuo naudojamų ingredientų, jų kiekio ar pakeitimų.